JEFF AUG – KISS OF THE LIQUID MOON

Artiest info
Website
facebook
Label: Heavy Progressive Records

Jeff Aug is een Amerikaanse gitarist die in Washington DC geboren is maar zo’n 17 jaar geleden naar Europa trok om er aan de voet van de Alpen in Immenstadt in de Duitse Landkreis Beieren te gaan wonen. In de laatste drie decennia trad hij als sologitarist vooral op in Amerika en Europa en ging hij mee op tournee met andere artiesten zoals o.a. Albert Lee, Greg Howe en de rockformaties ‘Soft Machine’ en ‘Rush’. In de voorbije jaren waren er ook nog twee albums die hij als duo samen met de in 2018 overleden Duitse percussionist Nika Lai (aka Nikolei Rieche) heeft opgenomen onder de naam ‘Floating Stone’.

Momenteel is Jeff Aug ook actief als gitarist in de door hem opgerichte instrumentale rockgroep ‘Ape Shifter’ en het countrybluescombo ‘Dead Tuna’ en hij speelt ook nog op elektrische gitaar mee in de begeleidingsgroep van de Britse zangeres Anne Clark. Begin februari 2024 komt hij met een nieuw geheel instrumentaal soloalbum, zijn zevende plaat als sologitarist die hij de mysterieuze titel “Kiss Of The Liquid Moon” heeft gegeven.

Zijn ‘fingerstyle’ gitaarspel is het handelsmerk van Jeff Aug en dat is dan ook wat we te horen krijgen in de twaalf tracks op dit nieuwe album die als filmische soundtracks klinken en daarvoor dan ook uitermate geschikt lijken te zijn. Zijn muziekstijl hoort technisch gezien eigenlijk thuis onder de noemer ‘progressieve rock’ alhoewel we ook wel wat invloeden uit de jazz- en bluesmuziek menen te herkennen in de laid back gespeelde tracks. Hoe dit dan moge klinken kunt u horen in de bijgevoegde video met een live gespeelde vertolking van het nummer “Fuck The Neighbors”.

Deze plaat werd opgenomen in de ‘Living Room Studios’ van Murat Parlak in de Duitse stad Kempten, Beieren waar in 2009 ook het akoestische soloalbum “Living Room Sessions” van Jeff Aug werd opgenomen. Voor de resterende instrumentatie op deze twaalf door Jeff Aug gecomponeerde nummers zorgden hijzelf op akoestische en elektrische gitaar, Francesco Fosati op cello, William Wertlieb op percussie, Thomas B. Berger op contrabas en albumproducer Murat Parlak op piano en keyboards.

Na de release van het album “Kiss Of The Liquid Moon” vertrekt Jeff Aug opnieuw voor een uitgebreide Europese tournee met de legendarische fusion- en bluesgitarist Scott Henderson, gekend als bandlid van de in 2000 ter ziele gegane jazzrockformatie ‘Tribal Tech’. Ook optredens met zijn instrumentale rockgroep ‘Ape Shifter’ en solo-optredens staan voor dit jaar nog op het programma. Gelegenheden te over dus om deze Amerikaans-Duitse gitaarvirtuoos live aan het werk te zien.

(valsam)